Online portaal brengt zorg op afstand dichterbij

Het online-portaal Telerevalidatie helpt Sevagram de balans te vinden tussen fysieke zorg en zorg op afstand. De behandelaar en de revalidant kunnen met Telerevalidatie een online-interventie inzetten als onderdeel van het revalidatieproces. De ondersteunende online-zorg voorkomt onnodig reizen en geeft de revalidant de vrijheid om thuis op een verantwoorde manier aan zijn of haar herstel te werken.

Blended care, ofwel de combinatie van fysieke zorg en online-zorg, is niet meer weg te denken binnen de zorg. Het is een mooie manier om de beschikbare tijd efficiënt te benutten en de zorg naar een hoger niveau te tillen. Zo kan de revalidant via Telerevalidatie in een eigen tempo en op passende momenten thuis aan opdrachten werken. Behandelaren maken het revalidatieprogramma daarvoor beschikbaar via het portaal. Alle benodigde informatie, de oefeningen (met of zonder video-instructie) en vragenlijsten krijgen op het portaal een plek.

Eenvoudig
Sevagram heeft speciale modules samengesteld voor ouderen. Telerevalidatie is eenvoudig in gebruik en een prima aanvulling op de revalidatie-activiteiten op de zorglocaties. Revalidanten kunnen bijvoorbeeld thuis terugzien hoe een bepaalde oefening wordt uitgevoerd. Bovendien kunnen therapeuten de vorderingen volgen en de revalidant op afstand coachen. Dankzij de thuisoefeningen verloopt het herstelproces op de zorglocaties ook soepeler.

De diverse behandelaren staan via het portaal met elkaar in contact en wisselen berichten uit. Ze hoeven niet fysiek bij elkaar te komen om een casus te bespreken, waardoor ook hun planning veel flexibeler en doelmatiger is.

Kleine schaal
Op dit moment zet Sevagram het portaal op kleine schaal in. Dat gebeurt alleen waar het kan en waar het toegevoegde waarde heeft voor de revalidant. Telerevalidatie werkt niet voor elk proces en voor elke revalidant. Iemand moet immers wel in staat zijn zelfstandig aan een programma te werken.

Telerevalidatie helpt ons revalidanten te motiveren om hun zelfmanagement te vergroten. Om onze revalidanten daarin te ondersteunen trainen we ook behandelaren in het gebruik van het portaal.

Interesse in het trainingsprogramma? Kim Oberjé van Innovatieteam Bewegen helpt je graag op weg.


[/html]