Pilots

Swash mobile - Arion

Swash, droog wassen, wordt op diverse locaties van Sevagram gebruikt. Het biedt voordelen voor bedlegerige zorgvragers, namelijk een comfortabele lichaamswassing op bed dat even hygiënisch is als de traditionele lichaamswassing op bed met water en zeep en dat beter is voor de huid. Daarnaast hebben zorgvragers met een cognitieve beperking soms angst voor water. Swash biedt in die gevallen een beter alternatief. Niet alleen voor de zorgvrager maar ook voor de zorgverleners biedt Swash voordelen met betrekking tot efficiëntie en vermindering van de fysieke belasting.

Arion, het bedrijf achter Swash ziet dat de voordelen van het product niet altijd volledig benut worden in de dagelijkse praktijk. Soms wordt Swash niet ingezet vanwege legitieme redenen (bijvoorbeeld de voorkeur van de zorgvrager) maar vaak liggen logistieke oorzaken ten grondslag aan het niet optimaal inzetten van Swash. Bijvoorbeeld:
• De cliënt kan het bijvoorbeeld lastig vinden om Swash op de centrale opslagplaats op te halen en het pakketje in een andere ruimte te moeten verwarmen in de magnetron voor gebruik.
• Zorgverleners vergeten Swash als optie voor de lichaamswassing op bed.

Arion is daarom op zoek naar mogelijkheden om de zichtbaarheid en de beschikbaarheid van Swash op de afdeling te vergroten en wil dit realiseren middels een Swash Mobile; een waskar dat door zorgverleners gebruikt kan worden tijdens de wasronde. Deze waskar biedt ook voordelen voor de zorg, waaronder minder fysieke belasting voor de zorgverleners als ook een efficiëntere wasronde.
De Swash Mobile moet het mogelijk maken om op de “points of care” (bij de zorgvrager) alle wasbenodigdheden ter beschikking te hebben om een goede lichaamswassing op bed te geven. De Swash Mobile zal vooral gericht zijn op het optimale gebruik van Swash, maar omdat er tijdens de wasronde andere handelingen t.b.v. persoonlijke hygiëne worden uitgevoerd (scheren, nagels knippen en haarverzorging) moeten meer producten in de Swash Mobile opgenomen kunnen worden. Voor het gebruik van Swash is het belangrijk dat een magnetron opgenomen kan worden in de Swash Mobile dat niet aan het elektriciteitsnet aangesloten hoeft te worden.
Om een idee te krijgen van andere functionele eisen waaraan de Swash Mobile moet voldoen, is het belangrijk om bij en met behulp van zorginstellingen de logistiek rondom de lichaamswassing op bed, en in het bijzonder rondom het gebruik van Swash, in kaart te brengen.

Sevagram contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Arion: https://www.arion-group.com/nl/

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen