Productcatalogus

De productcatalogus is vanuit Doen! ontwikkelt om zicht te krijgen op de verschillende producten, aantallen, locaties en beschikbaarheid. De bedoeling is dat medewerkers binnen Sevagram middels de productcatalogus, de voor hen gewenste producten kunnen reserveren (op locatie) voor een bepaalde periode. Op deze wijze worden producten die normaliter in de kast verdwijnen intensiever gebruikt en is er een duidelijk overzicht van de aanwezige producten en de locatie waar deze zich bevinden.

Lees meer...

Virtual Reality

Virtual reality (VR) krijgt steeds meer toepassingen. De Sittardse start-up HumanXR heeft een virtueel platform ontwikkeld speciaal voor ouderen in een zorginstelling. Van een reisje in een luchtballon tot een bezoek aan het Louvre, alles is mogelijk.

Lees meer...

Geurmodule Qwiek Up - Qwiek

De Qwiek.up levert voor cliënten een beleving gericht op beeld en geluid. Bij het bedrijf Qwiek komt regelmatig de vraag vanuit klanten of er geur kan worden toegevoegd ter verrijking van de audiovisuele ervaring; diverse zorgverleners gaven aan dat ze zelf al experimenteren met aromatherapie tijdens de inzet van de Qwiek.up. Om aan die wens te voldoen is Qwiek gestart met de ontwikkeling van speciale geurmodules die gebruikt kunnen worden in combinatie met de belevingsmodules van de Qwiek.up.

Lees meer...

Swash mobile - Arion

Swash, droog wassen, wordt op diverse locaties van Sevagram gebruikt. Het biedt voordelen voor bedlegerige zorgvragers, namelijk een comfortabele lichaamswassing op bed dat even hygiënisch is als de traditionele lichaamswassing op bed met water en zeep en dat beter is voor de huid. Daarnaast hebben zorgvragers met een cognitieve beperking soms angst voor water. Swash biedt in die gevallen een beter alternatief. Niet alleen voor de zorgvrager maar ook voor de zorgverleners biedt Swash voordelen met betrekking tot efficiëntie en vermindering van de fysieke belasting.

Lees meer...

Bbrain clock

Hulpmiddelwereld (onderdeel van MediReva) is een online hulpmiddelen winkel. Een van de best lopende producten is de dementieklok, een soort tablet. Hulpmiddelwereld wil het product door-ontwikkelen. Het originele product gaf de tijd weer in een digitale klok die i.c.m. een spreekfunctie kon worden gebruikt. Het product werd voornamelijk aanschaft door mantelzorgers. De doorontwikkeling heeft in een nieuw product geresulteerd dat verschillende additionele toepassingen heeft:

Lees meer...

Onderzoek CRDL

Mensen met dementie krijgen op enig moment problemen met communiceren en zichzelf verbaal goed uitdrukken. Problemen met communiceren kunnen resulteren in het steeds minder meedoen aan of betrokken worden bij betekenisvolle activiteiten, hetgeen weer kan leiden tot sociaal isolement, eenzaamheid en verdere cognitieve achteruitgang. Innovatieve technologie kan een mogelijke oplossing zijn om de communicatie en (sociale) interactie te stimuleren en mensen met dementie (meer) te betrekken bij betekenisvolle activiteiten. Het stimuleren van positieve emoties, zoals blijdschap en plezier kan bijdragen aan het verbeteren van het welzijn van mensen met dementie. Familieleden vinden het soms moeilijk om met een oudere met dementie contact te maken of een activiteit te ondernemen. Het verbeteren van interactie kan ook voor betrokken professionals, familieleden en verwanten een meerwaarde betekenen.

Lees meer...

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen