Pilot GPS-tracker

Een gps-tracker kan worden gebruikt om de bewegingsvrijheid van cliënten tot bepaalde afstand met enige mate van controle te vergroten. Het doel van het dragen van een gps-tracker is dat cliënten meer vrijheid krijgen om zichzelf buitenshuis te verplaatsen daar waar de tracker de locatie van de cliënt bij verdwalen of vermissing kan weergeven. Met behulp van de locatie kan indien nodig sneller en adequate hulp worden ingeschakeld.

Een gps tracker is geschikt voor cliënten die zich, op advies van het behandelteam en in samenspraak met de cliënt en vertegenwoordiger, geoorloofd buiten een zorgcentrum begeven maar daarbij wel eens de weg kwijtraken en deze niet meer terug kunnen vinden. De tracker is dus niet geschikt als middel om te voorkomen dat een cliënt het zorgcentrum verlaat.

De inzet van toezichthoudende technologie waaronder o.a. gps-trackers kan bijdragen aan meer autonomie en zelfstandigheid, maar doen tevens ook inbreuk op de privacy en bewegingsvrijheid van cliënten. Sevagram erkend zowel het belang van privacy als dat van vrijheid.

Om goede keuzes te maken betreft de inzet van gps-trackers is de keuze gemaakt om op twee locaties een pilot te draaien. Wij zullen jullie op de hoogte houden van de voortgang.

Bij vragen kunnen jullie contact opnemen met Tim van de Geijn (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

 

 

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen