Motomed Letto 2


De Motomed Letto 2 is een bewegingstrainer (bedfiets) die het mogelijk maakt om bedlegerige en niet mobiele cliënten in beweging te laten blijven. De bedfiets heeft twee opties, één voor de armen en één voor de benen. Er kunnen verschillende trainingsprogramma’s gekozen worden.

De Motomed Letto 2 is een bewegingstrainer (bedfiets) die het mogelijk maakt om bedlegerige en niet mobiele cliënten in beweging te laten blijven. De bedfiets heeft twee opties, één voor de armen en één voor de benen. Er kunnen verschillende trainingsprogramma’s gekozen worden. Daarbij kunnen de stand (hoog-laag, voor-achter) en intensiteit aangepast worden en bestaat er een speciale functie voor cliënten met spasmen.

Het Beweegplatform heeft de mogelijke meerwaarde van de bedfiets onderzocht. Er is een pilot gedraaid op de locaties: Oosterbeemd en Valkenheim. Er is bewust voor deze twee locaties gekozen vanwege de diversiteit aan cliënten. In Oosterbeemd is de hanteerbaarheid en gebruiksvriendelijkheid getest, met name bij cliënten zonder cognitieve beperkingen. In Valkenheim is de pilot uitgevoerd bij cliënten op een psychogeriatrische (PG) afdeling, waarbij het grootste doel het (mogelijk) inhiberen (remmen) van spasmen was. Daarnaast zijn er tijdens de pilot nog andere aspecten meegenomen zoals onder andere pijnbeleving, mobiliteit, conditie en de huidconditie.
Met name op het gebied van spasmen was de bedfiets uiterst effectief. Bij alle cliënten, met het doel om het spasme te remmen (inhiberen), verminderde de spierspanning of verdween deze zelfs. Ook de conditie en mobiliteit van cliënten verbeterde, vaak al na een aantal sessies. Ook ervaarden cliënten geen pijnklachten en had het geen negatief effect op de huidconditie. Deze positieve effecten hebben tot gevolg dat cliënten beter in bed gepositioneerd konden worden en de zithouding verbeterde.

Op basis van de pilot heeft Sevagram besloten om de bedfiets aan te schaffen voor de productcatalogus. Het is een product dat door fysio- en ergotherapeuten kan worden ingezet t.b.v. de gezondheid van de cliënt.

 

 

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen