Bowlen voor ouderen

Om onze cliënten van een divers beweegaanbod te voorzien is het Beweegplatform samen met de activiteitenbegeleiding van Oosterbeemd een nieuwe activiteit gestart: ‘Bowlen voor Ouderen’.

Laura Lempers -activiteitenbegeleider Oosterbeemd
“Samen met de cliënten van Oosterbeemd gaan wij bowlen bij Bowling Valkenburg. Het is op loopafstand dus wij zijn er naar toe gewandeld, hetgeen al een uitje op zich is. Heerlijk wandelen langs de Geul. Cliënten die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn? Geen probleem, bowlen is voor iedereen! Onder begeleiding van een activiteitenbegeleider, vrijwilligers en een beweegagoog kunnen de cliënten hun bowling kwaliteiten ontplooien.

Er wordt een speciaal rek gebruikt voor cliënten die in een rolstoel zitten of slecht ter been zijn. De bowlingbal wordt op een hellend rek gelegd, zodat de cliënt de bal maar een klein duwtje hoeft te geven. Zo kan de bal vanzelf de baan oprollen. Spare, strike alles komt voorbij. Het is echt geweldig om te zien hoe fanatiek sommige cliënten zijn. Iedere winnaar wordt beloond met een leuke prijs. In de vakantieperiode zijn we helaas even gestopt met bowlen. Hierdoor kwam met regelmaat de vraag vanuit de cliënten “wanneer gaan we weer bowlen?” Dit zegt toch genoeg!”

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen