Het I-team

Om samen leren innoveren een stimulans te geven is het I-team opgericht. Het I-team bestaat uit drie zorgprofessionals Nancy Gregoire (HBO-V), Kelly Boerakker – Vandegard (MBO-V) en Mandy Coolen (Ergotherapeut). Zij zullen de komende twee jaar diverse locaties van Sevagram bezoeken, meelopen met collega’s en vragen naar hun dagelijks werk, naar knelpunten en irritaties, maar ook naar oplossingen en zaken die goed lopen (best practices). Ook wil het I-team graag bespreken wat nodig is om medewerkers op de locaties meer te betrekken bij innoveren.

‘’ Het I-team komt eraan’’

Zo klonk de slogan en het onderwerp van onze eerste mail aan locatie Piushof om onze komst als innovatieteam op locatie aan te kondigen. Na een aantal weken van voorbereiding was de tijd eindelijk aangebroken om echt aan de slag te gaan en samen met de locatie op zoek te gaan naar het slimmer inrichten van zorgprocessen en het samen innoveren op de werkvloer.

Erg spannend voor ons allemaal. Hoe worden we ontvangen? Hoe schep je een vertrouwensband en geef je het team het gevoel dat je geen toetsende of controlerende rol hebt? Hoe laat je de medewerker zien en voelen dat de kracht om te veranderen bij hem of haar begint?
Vol enthousiasme en met gezonde spanning vertrokken wij in de vroege ochtend op pad naar ons eerste bezoek. We werden als I-team hartelijk maar ook wat weifelend en afwachtend ontvangen ( begrijpelijk, want wat kwamen we nou echt doen?). Dit was echter maar van korte duur. Het meelopen met collega’s en in gesprek gaan over het dagelijkse werk bleek enorm verrijkend. Na slechts één ochtend was er al een scala aan knelpunten, ideeën en best practices geformuleerd waar de werkvloer mee aan de slag wilde of trots op was. Deze werden op een bord door het I-team uitgeschreven en gepresenteerd aan het locatieteam.

Tijdens de tweede bijeenkomst werd in de ochtend nog kort meegewerkt, maar om 10.00 uur zaten we met zijn allen aan een kop koffie en bespraken met elkaar wat het locatieteam Piushof belangrijk vond en waar ze mee aan de slag zouden willen. Er werd gesproken over de kracht van de medewerker en in hoeverre deze gebruikt wordt.

De derde bijeenkomst kwam het I-team niet meer meewerken, maar werd er vooral stilgestaan bij hoe het locatieteam Piushof verder vorm wil geven aan innoveren. Voor welke aanpak kiest het locatieteam? En wat hebben ze nodig om dit te laten slagen? Innoveren gaat vooral over samen vaststellen waar het beter kan en samen op zoek gaan naar oplossingen. Oplossingen die niet eerder bestonden, of oplossingen die al door anderen bedacht waren en blijken te werken. En innoveren gaat ook over implementeren; oftewel zorgen dat de nieuwe oplossing ook echt gebruikt gaat worden. Eigenlijk zou een locatieteam voortdurend 4 fasen moeten doorlopen;

1) Welke veranderingen zijn nodig?
2) Welke ideeën zijn er voor oplossingen en welke is de beste?
3) Hoe maken we deze oplossing concreet en werkt het echt in de praktijk?
4) Hoe zorgen we dat we het op de nieuwe manier blijven doen?

Persoonlijk en als I-team doorlopen wij allemaal een leerproces om te leren innoveren en hier een coachende en ondersteunende rol in te hebben. De passie voor de zorg is enorm voelbaar bij de medewerker en daar ligt een groot deel van de kracht om te innoveren.

Wij zijn in ieder geval enthousiast en de volgende locatie wordt volgende week bezocht!
Sevagram wij komen eraan!

Het I-team
Mandy, Kelly en Nancy

 

 

 

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen