Dankzij het automatisch anonimiseren van gevoelige informatie, nemen de administratieve lasten af

Voor verschillende subsidietrajecten  moet Sevagram maandelijks een groot aantal loonstroken anonimiseren voordat ze worden opgeladen in een subsidieportaal. Om aan de wetgeving te voldoen, moeten loonstroken namelijk vérgaand  geanonimiseerd worden. Dat betekent dat niet alleen  de naam, het adres de en postcode, worden “geblurred”,  maar ook het telefoonnummer ,IBAN en het BSN. Het anonimiseren van privacygevoelige documenten is dan ook een arbeidsintensieve en vervelende klus.

Vanuit een interdisciplinaire samenwerking tussen de afdeling Human Resources (HR) en de afdeling Informatiemanagement (IM) is Sevagram uiteindelijk terecht gekomen bij de software oplossing CARP-E van TM7. Deze oplossing anonimiseert de privacygevoelige data automatisch zodat het printen, afplakken, kopiëren en scannen niet meer nodig zijn. In de praktijk zorgt dit direct voor een vermindering van de administratieve last.

Ik ben zeer tevreden over de applicatie.
De toegang is eenvoudig, in gebruik is het logisch en het levert veel tijdswinst op.
Petra Folkers - HR Servicecentrum


De applicatie werkt op basis van taaltechnologie. Het is een aftakking van kunstmatige intelligentie en wordt inmiddels binnen overheid en financiële wereld met succes toegepast. Binnen 30 seconden is een enkelzijdige pagina (bijv. een A4) automatisch verwerkt. Denk hierbij niet alleen aan teksten, maar ook aan foto’s en tekeningen.

In samenwerking met HR, ICT en het bedrijf TM7 is een anonimiseerapplicatie ingericht om verschillende documentatie zo snel als mogelijk te anonimiseren. Het succes van het project zit in de flexibele opstelling van zowel HR als de leverancier. Er is op basis van een iteratieve aanpak stap voor stap naar het gewenste resultaat gewerkt. De anonimiseerapplicatie kon na een functionele test van ICT en HR in gebruik worden genomen.
Dietrich de Lannoy - Projectleider IM/ ICT

 [/html]