Smart Glass

Smart Glass

Slimme bril laat specialist op afstand meekijken

Sevagram introduceert 'Smart Glass' op de werkvloer. Met deze slimme bril kunnen zorgprofessionals direct videobellen met een specialist. Deze kan vervolgens ‘door de ogen van de zorgprofessional’ meekijken en direct adviezen geven.  

De komst van Smart Glass is te danken aan de samenwerking met Cicero Zorggroep, MeanderGroep, Zuyderland en de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg. De integratie in de zorgpraktijk wordt begeleid door 1Minuut Innovatie, die ook de hard- en software levert.

Iedereen profijt
Tijdens het dagelijkse kwartiertje heeft de leidinggevende de rol om teamleden te enthousiasmeren, ze te laten reflecteren en hun probleemoplossend vermogen aan te spreken. Afgesproken acties worden aan medewerkers toegekend, maar samen blijf je verantwoordelijk. Via het Innovatiebord monitort het zorgteam hoe het staat met de voortgang van de innovatie.

Werken met het Innovatiebord is getest op Ter Eyck en Oranjehof en daarna doorontwikkeld. Medewerkers zijn er enthousiast over, vooral omdat het Innovatiebord tot resultaten leidt waar iedereen profijt van heeft. Teams pakken zelf de verbeterpunten op. Ze hoeven niet te wachten op toestemming. De snelheid waarmee de oplossingen dan komen, motiveert enorm.

 

Date

23 juni 2020

Tags

Zorgtechnologie