Blogs

Jaargang 2018, Juni

Het I-team

Om samen leren innoveren een stimulans te geven is het I-team opgericht. Het I-team bestaat uit drie zorgprofessionals Nancy Gregoire (HBO-V), Kelly Boerakker – Vandegard (MBO-V) en Mandy Coolen (Ergotherapeut). Zij zullen de komende twee jaar diverse locaties van Sevagram bezoeken, meelopen met collega’s en vragen naar hun dagelijks werk, naar knelpunten en irritaties, maar ook naar oplossingen en zaken die goed lopen (best practices). Ook wil het I-team graag bespreken wat nodig is om medewerkers op de locaties meer te betrekken bij innoveren.

 

Mandy Coolen

‘’Passion creates motivation, which leads to innovation’’

Ondanks alle voorbereiding vond ik het een grote uitdaging om een vertrouwensband te scheppen en het team het gevoel te geven dat ik geen toetsende of controlerende rol heb. Ook de medewerker laten zien en voelen dat de kracht om te veranderen bij hem of haar begint?
Ik ben een “doener” zoals veel medewerkers in de zorg en heb al snel de neiging om praktisch en probleemoplossend te handelen.
Ik vond het bijzonder hoe concreet de medewerkers binnen ‘’no time’’ in staat waren om zowel de knelpunten als best practices op hun locatie te beschrijven en welke ideeën en oplossingen zij reeds hadden.
WAUW! Mijn verwachtingen waren totaal overstegen. Wat geeft dit een enorme boost aan energie!
Ik kijk er vol enthousiasme naar uit om het innoveren door de werkvloer naar een nog hoger level te tillen zodat het deelnemen van medewerkers aan innovatieprocessen niet een eenmalige actie blijft maar ingebed wordt in onze manier van werken. Een uitdaging? Jazeker!
Ik ben trots op het reeds geboekte resultaat en sta te popelen om de volgende locatie samen met mijn collega’s te mogen bezoeken.

 

Kelly Boerakker - Vandegard

“Het I – Team….. Het wat?”

Eind maart kreeg ik een mail of ik interesse had om deel te nemen binnen het I-Team. Tijdens de kennismaking, voelde ik een klik en werd ik steeds nieuwsgieriger naar wat er eigenlijk van mij gevraagd en verwacht zou gaan worden. Het hele project sprak me erg aan. Juist omdat ik als mbo verpleegkundige op de werkvloer werk. En omdat ik denk dat je daar heel veel kunt bereiken met innoveren. Dingen op een andere manier te gaan zien. Collega’s inspireren en motiveren tot innovatie.
De eerste locatie werd bezocht. Een hele uitdaging, ik vond het erg spannend. Hoe reageren collega’s op het I- team. Staan ze wel open om ons mee te laten kijken, of denken ze daar is weer het volgende “project” wat we “moeten”. Maar nee, zo is het niet gegaan, collega’s vonden het fijn om gehoord te worden en om te zien dat we mee kwamen kijken om hun aan te zetten tot ‘hoe krijgen we dingen veranderd. Bij ons derde bezoek waren er zelfs al dingen veranderd. Kleine dingen, maar zo positief om te zien dat collega’s zich samen gepakt hadden. En daarbij zelf ook heel gemotiveerd waren en zagen dat dingen waar ze zelf als team tegen aan lopen vaak op een eenvoudige manier veranderd kunnen worden.
Hoe nu verder? Daar zijn we als I- Team ook naar op zoek. En hier vind ik persoonlijk juist mijn uitdaging. Er staat nergens geschreven hoe je het innovatieproces precies neer moet zetten. Er is zeker veel onderzoek naar gedaan. Hoe je moet innoveren als organisatie en hoe je dit het beste kunt doen. Maar ik ben van mening dat dit voor iedere organisatie anders werkt Laat ik het zo stellen ik denk zelfs dat het voor iedere locatie van Sevagram anders werkt, ieder team is anders. En heeft een andere aanpak, hoe ze dingen willen veranderen. Voor ons als I-Team samen met onze coach Ramon Daniels, ligt daar de uitdaging. Om iedere keer weer opnieuw aan te sluiten bij de behoeften van een team. En dan samen te bekijken hoe we efficiënter kunnen omgaan met zorgprocessen.
En wie weet tot ziens op de werkvloer!

Nancy Gregoire

“Niets is moeilijker om aan te pakken, niets gevaarlijker om uit te voeren en niets meer onzeker wat betreft de uitkomsten dan het initiatief te nemen om veranderingen te introduceren ”

Onzekerheid speelt een belangrijke rol bij innoveren. Is dit een goed idee, hoe gaan we ermee aan de slag, wat levert het op en hoe ziet de toekomst eruit? Allemaal vragen die een rol spelen bij innoveren en mij ook bezighouden. Onzekerheid past wel voor een deel bij mij.
Dit is de eerste keer dat we op deze manier innoveren met de werkvloer. Geen top-down maar een bottom-up innovatie, waarbij we kunnen laten zien dat Sevagram echt een lerende organisatie is.
Als I-team hebben we hard gewerkt. Het is fijn om samen te leren en te merken dat we er voor elkaar zijn.
Locatie Piushof heeft zich als eerste gemeld om samen met ons op zoek te gaan naar kansen en mogelijkheden. Tot nu toe hebben we kennis gemaakt met alleen maar positieve medewerkers, die naar ons verhaal luisteren. Het contact met de medewerkers, met de HBO-verpleegkundige en met de teammanager zorg was warm en welkom. Mensen stonden open en hadden vertrouwen in ons. De volgende locatie heeft zich gemeld, wij zijn enthousiast en hebben er zin in!

 

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen