Jaargang 2019, Februari

‘’Passion creates motivation, which leads to innovation’’

De passie in de zorg is aanwezig bij alle medewerkers en wij zijn ervan overtuigd dat daar de kracht voor innoveren ligt.

‘’Passion creates motivation, which leads to innovation’’

Als innovatieteam bezoeken we locaties van Sevagram om samen op zoek te gaan naar het slimmer inrichten van zorgprocessen en te leren innoveren met de werkvloer. We hebben Piushof, Fonterhof, Sint Anna en Oosterbeemd bezocht. Samenwerken met zorgmedewerkers en in gesprek gaan over knelpunten, oplossingen en best practices. Samen op zoek naar een werkwijze om innoveren binnen de dagelijkse werkzaamheden een plek te geven.

Lees meer...

Jaargang 2018, Oktober

Voeding

We weten het allemaal: Goede voeding is belangrijk. Dagelijks worden we overspoeld met informatie omtrent gezonde en duurzame voeding. Eten en drinken zijn ook voor Sevagram belangrijk thema’s. Uit onderzoek blijkt dat gemiddeld 10 tot 15% van bewoners in verpleeghuizen ondervoed is. Daarnaast heeft 30% van de ouderen met een dementie in het verpleeghuis een verstoorde vochtbalans, zonder dat de verzorging dit in de gaten heeft. Het is bekend, maar dehydratie en ondervoeding zijn niet zo makkelijk op te lossen.

Om eten en drinken de aandacht te geven die het verdient, heeft het Innovatieplatform daarom het thema “Voeding” opgenomen als een belangrijke pijler. En de komende jaren mag ik vorm gaan geven aan deze pijler, vanuit het gedachtegoed van het Innovatieplatform; innoveren in nauwe samenwerking met medewerkers en met input van onze cliënten.

Lees meer...

Jaargang 2018, Juni

Het I-team

Om samen leren innoveren een stimulans te geven is het I-team opgericht. Het I-team bestaat uit drie zorgprofessionals Nancy Gregoire (HBO-V), Kelly Boerakker – Vandegard (MBO-V) en Mandy Coolen (Ergotherapeut). Zij zullen de komende twee jaar diverse locaties van Sevagram bezoeken, meelopen met collega’s en vragen naar hun dagelijks werk, naar knelpunten en irritaties, maar ook naar oplossingen en zaken die goed lopen (best practices). Ook wil het I-team graag bespreken wat nodig is om medewerkers op de locaties meer te betrekken bij innoveren.

Lees meer...

Jaargang 2018, Maart

‘’Waarom willen wij innoveren?’’

Een blog schrijven over innoveren binnen Sevagram, ‘’Ja natuurlijk geen probleem’’ zeg ik hardop. De woorden glippen uit mijn mond voor ik er erg in heb. Nog geen vijf minuten later vraag ik mijzelf af wat ik mij nu weer op de hals heb gehaald. Innovatie, is daar inmiddels niet genoeg over verteld? Ik vraag mijzelf af wat mij überhaupt trekt aan innovatie? Het woord ‘innovatie’ is een combinatie van ‘in’ en ‘novare’ en betekent ‘iets nieuws introduceren’ in het Latijn.

2018 04 23 16 53 26

Lees meer...

Contact

Telefoon: 0900 – 777 4 777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Henri Dunantstraat 3
6419 PB Heerlen